Nada-recovery

Læs mere om Nada-recovery her.

​NADA Metoden er et standatiseret recoveryprogram der består af 5 øreakupunktur punkter som komplimentær strategi sammen med fx psykoterapi eller anden form for personligt udviklingsarbejde.

NADA Metoden bygger på traditionel kinesisk mediin (TCM) hvor akupunktur punkterne balancerer organerne, som vi også kender det fra zoneterapiens verden.

NADA er et redskab der skaber kontakt til vores eget selvberoligende system, og hjælper os til at ændre vaner. Nada giver ro på, grounding i kroppen og aktiverer de 5 organer vi arbejder med til at rebalancere.

NADA er navnet på en forening og en forkortelse for National Acupuncture Detoxification Association. Metoden blev udviklet på Lincoln Hospital i South Bronx i i starten af 70’erne og er nu en verdenskendt metode med millioner af brugere og Nada Caféer globalt.

NADA Metoden er rigtig god til akutte chok, og situationer hvor man ikke kan tale om oplevelsen (endnu). Nada bruges derfor rundt omkring i verdens brændpunkter ved naturkatastrofer, krig, orkaner og andre akutte situationer hvor der skal gives akut behandling til de involverede der er ’ude af sig selv’ af chok og traumer fx. efter naturkatastrofen i Haiti 2010.

Nada får dem til at lande i kroppen igen.

NADA har siden midt 70’erne været brugt aktivt i kampen mod afhængighed. Oprindelig blev metoden udviklet af psykiater Michael Smith og daværende Overlæge Richard Taft på Lincoln Hospital i New York. De havde i nogen tid været på udkig efter et altenativ til substitionsbehandling med metadon. Resultaterne viste sig hurtigt. Øreakupunkturen havde en overbevisende virkning på de abstinensersymptomer som brugerne udviste når deres foretrukne stof blev taget fra dem.

NADA Protekollen er som følger:

1.​ De samme fek punkter i hvert øre stimuleres i 45 minutter i rolige omgivelser.

2.​ NADA er som udgangspunkt en gruppe behandling

3.​ Behandling tilbydes dagligt i begyndelsen, dernæst kan intervalles ændres til 2-3 uger.

4.​ Behandlingen er non-verbal og lægger vægt på klientens indre proces og udvikling.

5. ​Nada skal forberede klienten til den øvrige behandling.

6.​ NADA kan også anvendes til at dæmpe akutte symptomer.

7.​ Relations arbejdet er centralt. Positiv og skyldfri atmosfære tilstæbes.

NADA Spirit.

NADA Spirit er en afgørende del af NADA Metoden. Her er tale om kernen eller måske rettere hjertet i programmet. Det gælder om at have en respektfuld og ydmyg tilgang til processen og til klienten. Akupunktur arbejder med kroppens energi (Qi) og det er derfor klientens energi der er afgørende for resultatet. Det er kroppens eget selvhelbredende og balancerende system der er i centrum i en NADA behandling, ikke et diagnostisk system.

”Nada er en fødselshjælper for de ressourcer, som du har glemt du har” – Michael Smith. 

Ønsker du at tale med mig, har du spørgsmål, eller ønsker du at blive ringet op, så brug formularen nedenunder​

- Alexandra

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad kan NADA afhjælpe?

Chok, akut, krisehjælp.

Indlæring, hukommelse, fokusering

Stress og udbrændthed

Abstinenser og stoftrang

Vrede, agressionsforvaltning, vold

Angst, søvn, psykiatriske symptomer

Harm Reduction

Stabilitet, forebygge tilbagefald

Der er NADA caféer over hele landet hvor du kan komme og modtage behandling på et donations princip, jeg tilbyder en samlet behandling i en konsultation i mit hjem og tager derfor 350 kr. Pr. Konsultation da vi også kombinerer det med samtale terapi.

Er du økonomisk udfordret så vil jeg stadig gerne behandle dig, så finder vi en pris der er god for dig J Det er et grundlæggende princip aldrig at nægte en menneske NADA.

Dele af teksten er gengivet fra min lærer Lars Wiinblads bog, hos hvem jeg også har taget mit NADA kursus på Polaris Skolen i 2020.

Grundet Corona fik jeg aldrig min eksamen men har fulgt kurset og har haft god erfaring med det i årene efter både på mig selv og andre. Jeg får selv regelmæssigt NADA hos Sundhedsshuset på Christiania, og kan tydeligt mærke den forskel det gør på min krop og sind.​

Er du interesseret?

Er du interesseret og ønsker at høre mere? Giv mig et kald eller benyt dig af de andre kontaktmuligheder på siden. 

Klinik Mild og Blid

Sursvej 3, 4952 Stokkemarke

Klik her for rutevejledning

CVR: 38125443

Læs cookiedeklaration her

Kontaktinformationer 

Telefon: 31 33 31 41

E-mail: hey@mildogblid.dk

sociale medier